Computer opschonen

U kent het wel; net na aanschaf was uw computer een snelheidsduivel, maar inmiddels lijkt het vaak eerder alsof u een slak vooruit probeert te duwen.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat 38% van de gebruikers vindt dat zijn of haar computer of laptop te traag is. Daarnaast is 42% van de gebruikers ontevreden over de opstarttijd. Vaak weet men niet dat hier heel veel aan te doen is. Het resultaat van ons werk is een computer of laptop die veel sneller werkt! Ook start de computer of laptop veel sneller op.

Vindt u ook dat uw computer of laptop te traag is? U kunt natuurlijk meteen een nieuwe computer of laptop kopen, maar dit is vaak een hele investering. Een die bovendien vaak overbodig is. Toegegeven, zo nu en dan is het uitbreiden of vervangen van hardware noodzakelijk, maar de goedkoopste snelheidswinst valt softwarematig te behalen!

Oorzaken van een targe computer of laptop
Spyware, malware, virussen en andere ongevraagd geïnstalleerde software die informatie vergaart over een computergebruiker en deze doorstuurt naar een externe partij is heden ten dage een groot probleem voor vrijwel iedereen. Deze programma’s kunnen al gauw een groot deel van de systeem bronnen in beslag nemen, en daarmee de computer of laptop hopeloos traag maken.

Computer opschonen; Wacht niet langer!
Hoe langer en hoe vaker u uw computer of laptop gebruikt, hoe meer sporen uw computergebruik achterlaat. Deze sporen kunt u lang niet altijd zien en maken uw computer of laptop er niet sneller op. Het gaat dan bijvoorbeeld om downloads en tijdelijke bestanden die de computer of laptop niet zelf wist. Ook kunnen er nog programma’s en bestanden op uw computer staan die u allang niet meer gebruikt.

Zelfs als u programma’s helemaal verwijdert, kan het zijn dat er data achterblijft. Deze data neemt veel ruimte in beslag, waardoor uw computer traag wordt. Ook een virus of niet geïnstalleerde updates kunnen de computer langzamer maken.

Comments are closed.