Backups

Back-ups maken
Uw waardevolle bestanden op de computer kunnen om allerlei redenen verloren gaan. Een virus, kortsluiting of een defecte harde schijf bijvoorbeeld. Steeds meer mensen werken bovendien met een laptop die gestolen kan worden of domweg kapot kan vallen. Wees verstandig en maak regelmatig een reservekopie van uw data.
Hieronder volgt een aantal manieren waarop u dat doen kunt. Daarbij speelt zowel de fysieke houdbaarheid van het medium een rol, als de compatibiliteit met nieuwe technologieën. Het veiligstellen van uw data is en blijft een oneindige maar zeer belangrijke taak…

Backup op harde schijf/usb stick
Kopieer de belangrijkste mappen met data met regelmaat op een externe hardeschijf of naar een usb stick.Gaat uw primaire harde schijf kapot, dan hebt u altijd nog een backup. U kunt de schijf bovendien eenvoudig meenemen naar een andere locatie.

Vermijd cd’s, dvd’s
Beschrijfbare cd’s en dvd’s vergaan binnen 5 tot 10 jaar onder invloed van licht, warmte en tijd. En ze beschadigen snel. Vertrouw dus niet op cd’s en dvd’s.

Een laatste tip
Bewaar uw backups op een andere locatie dan uw eigen huis. Dan is het ook veilig bij een eventuele brand of (natuur)ramp.

Comments are closed.